bokbokbokbok

Västra Götalands Närradiodistrikt

VGN-BLADET

Nr 2   December 2003

Ny närradiosändare

Den 15 oktober klockan 13.00 prick började Radio Tidaholm sina sändningar på frekvensen 101,6. Ronny Schultz och Stefan Svensson var producent och tekniker premiärdagen. Ordföranden Bengt Karlsson intervjuade ett antal gäster, bl a VGN:s ordförande som uppvaktade med blommor. Radio Tidaholm har många medlemsföreningar och sänder nu fem-sex timmar varje vecka. Deltar också i sändningarna från Vänersborg. Tvärtemot alla nedläggningstrender drog Tidaholmarna alltså i gång en ny station. Grattis och välkommen i gänget, säger vi.

Årsmötet

Alldeles i början av våren ligger vårt årsmöte, lördagen den 3 april kl 1100. Den här gången gästar vi Nordiska Folkhögskolan i Kungälv. VGN bjuder som vanligt på lunch och föreningarna svarar för reskostnaderna. Kallelse kommer, men utse gärna era deltagare i god tid och skriv in dagen i almanackan.

Valberedning för årsmötet är Jan-Ola Axebark , Falköping, Lars Fredrik Pålsson, Sävedalen och Alf Andersson, Falköping, med Axebark som sammankallande.

Radiokurser

Vår utbildningledare Kurt Axelsson i Kungälv har planer på att ordna ytterligare en grundkurs i närradio i början av nästa år. Kommer med inbjudan så småningom. Kursen blir som förra gången allsidigt upplagd med både praktik och teori och lämpar sig för både nybörjare och den som har varit aktiv en tid.

Regionfullmäktiges möten 2004

Regionfullmäktigedagarna 2004 ser ut så här: 3 februari, 30 mars, 27 april, 25 maj, 15-(16) juni, 14 september, 2 november och 7 december.

Totalt alltså åtta, eventuellt nio dagar beroende på om budgetmötet i juni varar en eller två dagar. Start kl 10.00 utom 16 juni då mötet drar i gång kl 09.00. Radion börjar som vanligt alltid en kvart tidigare.

RF och programtablåerna

Ytterligare en påminnelse till alla föreningar att se till att både förhandsprogram och direktsändningar från regionens möten verkligen kommer in i tidningarnas programtablåer. Det har varit lite si och så här och var med den saken, om man så säger…. Puffa också gärna för programmen i era normala sändningar. Allt för att få så många lyssnare som möjligt.

Regionen annonserar direktsändningarna men kan inte gå ut med förhandsprogrammen eftersom vi har olika tider inom VGN.

Nyhemskonferensen

En del av er sänder från den årliga Nyhemsveckan (Pingströrelsens rikskonferens) utanför Mullsjö. Tiden är lördagen 19 - söndagen 27 juni (Midsommarveckan 26) för er som tänker sända alltsammans. Tag upp en diskussion i god tid med kyrkor, ekumeniska föreningar o s v, om man tänker delta i sändningarna. Radio Nyhem tar ut en mindre avgift av församlingarna för rätten att få sända lokalt och dessutom tillkommer era egna sändningsavgifter

Mössebergsfestivalen

Tiden för Mössebergsfestivalen är också bestämd och den går av stapeln torsdag-söndag vecka 28, d v s 8-11 juli 2004. Den får sändas fritt under festivaldagarna. Radio Falköping producerar evenemanget och återkommer inom kort med detaljerna.

Både Nyhemsveckan och festivalen läggs ut på Internet. PeO Dalesjö hjälper gärna till med de tekniska frågorna

Kassören

Den som vill ha betalt för regionsändningarna ska lämna räkningen inom en vecka efter varje fullmäktige, vädjar Leif Andersson, vår kassör. Använd den blankett som finns eller skicka via e-post till , Postadressen är Sotenäsvägen 43 A, 433 64 Sävedalen.

Skulle det vara nån som inte har betalt medlemsavgiften 300 riksdaler än så är det hög tid att sätta in beloppet på kassörens konto, pg 1999506-7.

Samtal pågår

Styrelsen fortsätter kontakterna med Dalsland för att om möjligt starta närradio i den delen av distriktet. Det finns ett intresse hos många men också svårigheter att komma till skott. Kontakterna med närradioföreningarna på Öckerö och i Härryda fortsätter också, för att intressera för regionsändningarna.

Jubiléer

Några VGN-föreningar fyller jämna år under 2004, bl a Göteborg, Partille och Falköping.

Pengabekymmer?

Flera av föreningarna har berättat om försämrad ekonomi. Orsakerna är många, bl a minskade kommunbidrag, lägre lönebidragsnivåer, angelägna investeringsbehov, höjda sändnings-och hyreskostnader m m. Men läget verkar ändå vara under kontroll och styrelserna gör ett fint jobb med de två alternativen att öka intäkterna eller minska utgifterna.

Hemsidor

Du vet väl att vår hemsida heter www.vgn.nu och att Webmaster heter Peo Dalesjö? På hemsidan ligger regionsändningarna med sökregister och allt. Inte bara den senaste utan också alla tidigare. Där finns också länkar åt olika håll, bl a till regionens sidor. En annan användbar hemsida är www.ideosphere.se/media där man hittar nyhetsbrevet Public Access.

I oktobernumret (10/2003) finns bl a remisssvaren på RTTVs rapport "Närradion i förändring" och dessutom smått och gott om närradioföreningarna i landet. Ett nyhetsbrev som alltså handlar om radio, TV, internet och andra medier.

GOD JUL OCH ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR

Vi har tillsammans satt vår del av landet på närradiokartan, med kreativitet och goda kontakter med föreningar och allmänhet. Dessutom ett växande förtroende från företag och myndigheter. Låt oss fortsätta det jobbet!

Tack för ett bra samarbete under det här året! Och så till sist en riktigt GOD JUL och ett Gott, Nytt och spännande radioår.


Styrelsen genom
Rolf Johansson

 

 

Tidigare:

VGN-BLADET 1 / 2003

VGN-BLADET 2 / 2002

VGN-BLADET 2 / 2001

VGN-BLADET 1 / 2001

VGN-BLADET 2 / 2000

VGN-BLADET 1 / 2000


Till sidans överkant  
   © 2003   http://www.vgn.nu